Siber Güvenlik Farkındalığı

Büyüyen siber tehditler, işletmelerin proaktif olmalarını, güvenlik açıklarını tespit ederek siber güvenlik konusunda farkındalık uygulamalarını arttırmalarını ve gerektiğinde dışarıdan yardım almaları gerektiğini hatırlatıyor.

2005-2018 yılları arasında 8.000’den fazla siber güvenlik ihlali kayıtlara geçmiş durumda. Son zamanlarda Facebook, 50 milyondan fazla kayıt gösteren bir ağ ihlalinden etkilendi. Daha etkili bir siber güvenlik stratejisi oluşturma konusunda farkındalık yaratmak artık her zamankinden çok daha önemli.

Sürekli Değişen ve Yeni Riskleri Olan Bir Hedef

Siber güvenlik hareketli bir hedef, sürekli değişen koşullar ve yeni riskleri de içerisinde barındırıyor. Çevrimiçi olduğunuzda, kişisel verilerinizi riske attığınız basit bir gerçek. Breach Level Index, her dakika 3.000’den fazla kaydın çalındığını ve bunun da saniyede 50’den fazla kayda dönüştüğünü ortaya koydu. 50 milyondan fazla hesabı etkileyen son Facebook olayı dikkate alındığında, kullanıcı verilerinin hiç de güvende olmadığı kanıtlandı.

Otomasyonun Siber Savunmadaki Rolü

Veri otomasyon çözümlerini kullanmak, veri altyapınızda sunulan verileri dağıtma ve güncelleme riskini, süresini ve maliyetini azaltmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda, güvenlik açıklarına karşı manuel giriş ihtiyacını sınırlandırıp azaltarak daha iyi koruma sağlar. Tekrarlayan geliştirme ve dağıtım görevlerini yürütmek için veri otomasyon yazılımı kullanmak, BT ve veri altyapısının en üst düzey güvenlikle sonuçlanmasını sağlar.

Yapay Zeka ve Kullanıcı Deneyim Araştırmalarının Önemi Artıyor

Günümüzde siber güvenlik alanında çalışan profesyoneller en ileri teknoloji ile çalışmaya başlıyor. Uzmanlar, uç nokta güvenliği (EDR) ve siber tehditleri tespit etme konuları üzerine araştırma yaparken, kullanıcı deneyimi (UX) çalışmalarından ve yapay zekadan (AI)  yararlanıyor. Yapılan araştırmalara göre; siber güvenlik uzmanlarının yüzde 75’i makine öğrenimindeki ilerlemelerin, yapay zekanın ve kullanıcı davranışı analizlerinin işlerini daha kolay hale getireceğini belirtiyor.

İleri Analitik, Tehditleri Tespit Etmede Önemli Rol Oynar

Siber suçlar nedeniyle artan güvenlik ihlalleri, Siber Suçlarla Güvenlik Birimi için stratejik bir zorluk teşkil ediyor. Hackerlar tarafından kullanılan iletişim araçlarını kontrol etmek ve bu tür eylemleri öngörmek oldukça zor işlemlerdir. Bilgi çağında, büyük miktarlarda yapılandırılmış ve yapılandırılmamış verilerden gelen bilgileri ve içgörüleri anlama ve yorumlama ihtiyacı kaçınılmazdır. Farklı bilgi siloları içerisinde oluşan örüntü ve ilişkileri inceleyen  ileri analitik araçları sayesinde siber suçlara karşı mücadelede kilit bilgileri en kısa sürede analiz etmek, bu alanda çalışan profesyonellerin çalışmalarında devrim yaratacaktır.

Hacker’ların Üstünlüğü Var

Gelişen tüm yeni teknolojilere ve küresel BT topluluğunun tüm çabalarına rağmen, siber suçlular çoğu kişinin güvenli ağlar olduğuna inandıkları ağlara çok rahat erişebiliyor. Gerçek şu ki, BT güvenliği söz konusu olduğunda, işletmelerimiz, bilgisayar korsanlarının gerisinden geliyor. Ağ güvenliği endüstrisi sorunları daha etkin tespit etme ve koruma çözümleri sunsa da, ağ güvenliğine yönelik geleneksel “fixed perimeter” yaklaşımı kullanılmaya devam ediyor. Halbuki; kablosuz, yazılım tanımlı ve bulut teknolojilerinden yararlanan yeni yaklaşımları benimsemek daha iyi bir çözüm yolu olabilir. Bu, özellikle connected enterprise çağına girerken, daha çevik ve yaygın ağlara ihtiyaç duyduğumuz için çok önemlidir.

Bir Saldırının Ticari Etkisi için Hazırlıklı Olunmalı

IDC tarafından gerçekleştirilen güncel bir araştırmada, şirketlerin yüzde 93’ü teknoloji ile ilgili bir sıkıntı yaşadıklarını belirtirken bu işletmelerin yüzde 79’unun önemli miktarlarda mali zarara uğradığı ortaya çıktı. Kuruluşların, felaket kurtarma işleminin bir parçası olarak kolayca erişilebilen kapsamlı siber güvenlik planlarına ihtiyacı vardır. Tüm siber güvenlik yeteneklerini birleştiren ve en son teknolojiden (bulut yedekleme ve felaket kurtarma) faydalanan platformlar ve araçlar sayesinde kuruluşların kriz anlarında, kapsamlı şekilde hazırlanan planlara göre hareket edildiğinde gerçekleşecek herhangi bir siber saldırının geri tepmesi kaçınılmazdır.

Sonuç olarak şirketler, gelecek için kendilerini güvence altına almak ve tehditlere karşı savunmak için doğru yetenek ve çözümlere yatırım yapmak ve güvenlik stratejilerini belirlemek zorundalar.

  • Share:

Error: Contact form not found.